Experiență în domeniu

2022 25ani logo 300x300px

Ultimele noutăți

Standardul EN 12477: Mănuși de protecție pentru sudori

EN 12477 | Mănuși de protecție pentru sudori (versiunea consolidată)

Standardul european EN 12477 specifică cerințele pentru metodele de testare pentru mănușile de protecție pentru sudarea manuală, debitarea și procesele conexe. Mănușile de protecție pentru sudori cu standardul EN 12477, sunt conforme cu standardul EN 420, dar sunt semnificativ mai lungi și protejează mâinile și încheieturile în timpul sudării și lucrărilor conexe. De asemenea, protejează împotriva stropilor mici de metal topit, expunere scurtă cu expunere limitată la flacără, căldură convectivă și de contact și razele UV din arc.

Materialul pentru mănuși oferă o rezistență electrică minimă de până la 100 V (curent continuu) pentru sudarea cu arc. În plus, protejează împotriva șocurilor mecanice.

Standardul face distincție între mănușile de tip A și cele de tip B.

  • Mănușile de tip A îndeplinesc cerințe mai înalte și sunt recomandate pentru procesele de sudare grele
  • Mănușile de tip B oferă mai multă libertate de mișcare și sunt preferate pentru sudarea TIG.

Mănușile de protecție la sudare trebuie să fie marcate clar ca tip A sau B.

Citește mai departe...

FB Like Box

Abonează-te!

Dacă vrei să primești de la noi informații cu privire la ultimele noutăți legate de sudare sau oferte speciale pentru produsele noastre, abonează-te la lista noastră de e-mail!

emailAbonează-te!

Standardul EN 379 sau cum alegem o mască de calitate
Tot ceea ce trebuie sa stiti despre claritatea filtrului LCD  al unei masti.
Alegerea unei masti, implica mai mult decat sa o luati de pe un raft, sa o puneti pe cap si sa va apucati de treaba.
Trebuie luate in considerare un număr de elemente in procesul de alegere al mastii:  siguranta personala, confortul in utilizare si claritatea optica. Ultimul element a avansat de la ceva greu de cuantificat fara a testa masca, la ceva care poate fi clar cuantificat prin teste cu ajutorul standardului European EN379 1/1/1/1.
Toata lumea stie ca aceste masti sunt proiectate pentru a proteja si fata si ochii de scantei, de arcul electric si de alte particule. De aceea le purtam. Dar alegerea mastii potrivite, trece dincolo de principiile de securitate ocupationale de baza. Mastile va pot afecta confortul la munca si deci intreaga dvs. productivitate, ca sa nu mentionam calitatea muncii. Si, totul vine de la vederea clara. Un concept cunoscut ca si Claritate Optica joaca un rol important in felul in care vedeti cand purtati o masca cu filtru cu autoinnegrire.
O masca este prea intunecata, sau alta are prea multe variatii ale calitatii imaginii de-a lungul fltrului, acestea putand impiedica vizualizarea corecta a zonei unde sudati, cauzand disconfort, probleme de concentrare si chiar suduri cu probleme. Cand vine vorba de a vedea intr-o cabina de sudura sau in camp deschis este important sa utilizati tehnologie de varf.
 
Standardele de fabricatie ale mastilor
In timp ce SUA a adoptat deja unele cetinte formale pentru proiectarea mastilor de sudare, producatorii se indreapta catre normele Europene ce necesita protectia ochilor si a fetei. Aceste standarde includ EN166 ( viziere), EN169 ( innegrirea filtrului pe scara numerica), EN175 ( ecranele de protectie) si EN379 ( filtrele auomate).
Fiecare masca vanduta in Europa este si trebuie sa fie evaluata in cadrul acestui sistem inainte de a ajunge pe canalele de vanzare cu amanuntul. Ultimele doua standarde includ evaluari importante pentru claritatea optica. Aceste evaluari sunt determinate prin teste care masoara transmiterea luminii prin filtrul optic precum si difuzia luminii prin straturile acestui cartus.
Cartusele cu innegrire automata sunt supuse unei evaluari, in 4 categorii, toate referindu-se la claritatea optica. Fiecare categorie este evaluata pe o scara de la 1 la 3 unde nota 1 este cea mai buna (perfecta) si nota 3, cea mai slaba. Din ce in ce mai multi producatori de filtre sunt in curs de a dezvolta produse ce trec toate testele cu cele mai mari note, rezultand un indice de calitate de 1/1/1/1, cele mai bune disponibile.
Prima cifra-  clasa optica ( acuratetea vederii).
Ganditi-va la lucrurile care se vad distorsionate cand te uiti in apa. Aceasta clasa califica modul in care imaginea este distorsionata cand priviti prin filtru. Distorsiunea este minima, atunci cand prima cifra este 1.
Distorsiune
A doua cifra – clasa de difuzie a luminii.
Aceasta nota este legata de impuritatile straturilor filtrului in timpul procesului de fabricatie. Ganditi-va la modul in care se vad lucrurile daca aveti o pereche de ochelari zgariati. Vederea nu este clara. Filtrele cu nota 1 pentru aceasta clasa sunt facute din materiale extrem de clare fata de altele care au impuritati, destul de comune de altfel, si care se gasesc la mastile de protectie ieftine.
Difuzie
A treia cifră- factorul de variatie a transmisiei luminii ( zone deschise sau întunecate in interiorul filtrului).
Acest indice se concentreaza asupra functiei de reglare a innegririi. De obicei filtrele ofera o innegrire variabila de la  DIN4 la DIN13 cu un nivel de innegrire DIN9, ca fiind minim admisibil pentru sudare. Pentru a evalua factorul de variatie a transmisiei luminoase pe o nuanta de innegrire, testerele examineaza consistenta culorii in diferite puncte ale filtrului. De exemplu, daca aveti innegrirea reglata la DIN 10, variatia innegririi intr-o parte a alta a filtrului ar trebui sa fie foarte mica, de la stanga la dreapta, de jos in sus sau de la colturi inspre centru. Inconsistentele in innegrire vor afecta claritatea optica, creand zone care sunt fie prea luminoase, fie prea intunecate. O nota de 1 inseamna ca filtrul ofera innegrire uniforma pe intreaga suprafata.
Transmitere
A patra cifra – dependenta factorului ungiului de transmisie luminoasa.
Aceasta categorie testeaza filtrul pentru o imagine clara fara a deforma imaginea, fara zone intunecate sau incetosate, fara probleme de vizualizare sub anumite unghiuri. La fel ca cifra anterioara, aceasta nota analizeaza daca filtrul ofera, sau nu, un nivel consistent si uniform de innegrire sub  un anumit unghi, cum ar fi daca ne uitam de jos in sus prin filtru, fata de cum ne uitam perpendicular. La un filtru cu o nota mica (3) innegrirea creste cand ne uitam sub un anumit unghi, la un filtru evaluat cu nota 1 innegrirea ramane consistenta si uniforma indiferent de unghiul de vizualizare.
Dependenta unghiulara
De ce este claritatea optica importanta in timp ce sudam?
Sudarea nu este un proces usor mai ales cand te gandesti ca sudorii trebuie sa poarte masca in cea mai mare parte a timpului in schimburi de 8 pana la 10 ore. Uneori lucrand cu materiale rare, subtiri sau scumpe. Pentru ca un sudor sa fie capabil sa perceapa variatiile subtile ale arcului electric si ale baii de metal topit, cu cat vederea este mai clara, cu atat este mai bine. Cand sudezi, iti adaptezi continuu unghiul, viteza de sudare, cu conditiile de lucru . Ca rezultat, capacitatea de a vedea clar ce se intampla in baia de metal topit, vă va ajuta sa aveti rezultate mai bune, cu suduri de calitate superioara.
Sudorii experimentati care au folosit masti ce au filtre clasificate 1/1/1/1 pot spune imediat diferenta calitatii optice. Ei raporteaza ca vad mai bine, piesa de sudat este mai clara si ca experienta este mai confortabila decat atunci cand au purtat masti cu filtru clasificat de ex:1/2/1/2. Ei vad arcul fara distorsiuni prin filtrele de calitate superioara si vad problemele de claritate la cele cu un indice inferior. In timp ce vorbim despre parametri subtili, profesionisii pot vedea diferenta dintre 1 si 2 si o diferenta enorma intre 1 si 3.
Mai mult, claritatea optica joaca un rol important in productivitatea sudorului. Daca va uitati printr-un filtru cu distorsiuni, cu impuritati si innegrire neuniforma, ochii dvs. vor obosi ca sa vada ceea ce faceti, ducand la incetinirea lucrului. Vazand sudurile printr-un filtru mai clar, de o calitate mai buna, va permite ochilor dvs sa lucreze mai mult si deasemenea sa puneti mai putina oboseala asupra corpului dvs.
Ganditi-va la inalta calitate a filtrului mastii dvs in acelasi fel in care va ganditi la TV-ul personal. Vreti sa va uitati in continuare la filme si sport pe un TV vechi, incetosat si analogic sau vreti sa il upgrad-ati la un TV LED de inalta definitie? Nu ar trebui sa vreti acelasi lucru si de la o masca de sudura pe care o purtati toata ziua, in timp ce doriti sa produceti suduri de calitate? O masca cu o clasa optica cat mai aproape de 1/1/1/1 vă va ajuta sa va atingeti scopul.
 
Pentru măști de calitate, cu calitatea certificată a filtrului LCD conform EN379, vă recomandăm să vizitați Magazinul Virtual de SUDURĂ la secțiunea Măști de protecție la sudare.
X

Click dreapta dezactivat

Deoarece ne-am confruntat cu foarte multe cazuri de încălcare a drepturilor de autor pentru conținutul www.sudura.com, click dreapta este dezactivat! Dacă doriți fișele tehnice, puteți tipări fișa din butonul PRINT sau ne puteți contacta folosind datele furnizate în meniul Contact! Mulțumim pentru înțelegere!