Tipărire

EN 12477 | Mănuși de protecție pentru sudori (versiunea consolidată)

EN 12477Standardul european EN 12477 specifică cerințele pentru metodele de testare pentru mănușile de protecție pentru sudarea manuală, debitarea și procesele conexe. Mănușile de protecție pentru sudori cu standardul EN 12477, sunt conforme cu standardul EN 420, dar sunt semnificativ mai lungi și protejează mâinile și încheieturile în timpul sudării și lucrărilor conexe. De asemenea, protejează împotriva stropilor mici de metal topit, expunere scurtă cu expunere limitată la flacără, căldură convectivă și de contact și razele UV din arc.

Materialul pentru mănuși oferă o rezistență electrică minimă de până la 100 V (curent continuu) pentru sudarea cu arc. În plus, protejează împotriva șocurilor mecanice.

Standardul face distincție între mănușile de tip A și cele de tip B.

Mănușile de protecție la sudare trebuie să fie marcate clar ca tip A sau B.

 

EN388:2016 | Mănuși de protecție împotriva riscurilor mecanice

EN 388 abcdef

Standardul EN 388:2016 specifică cerințe, metode de testare, marcare și informații despre producător. Valorile obținute în timpul testului sunt enumerate sub simbolul „ciocan”.

Numărul cu cod 0 (zero) indică cel mai scăzut nivel de performanță, marcajul x indică faptul că criteriul de testare nu a fost testat sau nu a fost relevant.

Nivelurile de performanță corespunzătoare pentru produsul dvs. pot fi găsite în descrierea produsului.

 

NIVEL DE PERFORMANȚĂ:

a. Rezistenta la abraziune: 0-4

b. Rezistență la tăiere: 0-5

c. Rezistenta la rupere: 0-4

d. Rezistența la perforare: 0-4

e. Protecție la tăiere: A–F

f. Absorbția impactului conform EN 13594

 

EN 407 | Mănuși de protecție împotriva riscurilor termice (căldură și/sau incendiu)

În plus, toate mănușile trebuie să atingă cel puțin nivelul de performanță 1 pentru rezistența la abraziune și rupere (impact mecanic conform EN 388).

Standardul european EN 407 testează performanța mănușilor de protecție împotriva riscurilor termice. Rezultatul testului este reprezentat de șase cifre. Fiecare cifră reflectă performanța într-o categorie.

Nivelurile de performanță corespunzătoare pentru produsul dvs. pot fi găsite în descrierea produsului.

EN 407 abcdef

NIVEL DE PERFORMANȚĂ:

a Comportament de ardere: 0–4

b Căldura de contact: 0-4

c Căldura convectivă: 0-4

d căldură radiantă: 0–4

e Stropi mici de metal topit: 0–4

f Stropi mari de metal topit: 0–4

Notă specială: Unele materiale se pot topi la temperaturi ridicate. Acest lucru poate afecta proprietățile mecanice ale mănușii.

Pentru echipamente de protecție de calitate, vizitați Magazinul Virtual de SUDURĂ, la adresa următoare: https://www.sudura.eu/magazin/echipamente-de-protectie

X

Click dreapta dezactivat

Deoarece ne-am confruntat cu foarte multe cazuri de încălcare a drepturilor de autor pentru conținutul www.sudura.com, click dreapta este dezactivat! Dacă doriți fișele tehnice, puteți tipări fișa din butonul PRINT sau ne puteți contacta folosind datele furnizate în meniul Contact! Mulțumim pentru înțelegere!