Experiență în domeniu

2022 25ani logo 300x300px

Ultimele noutăți

Standardul EN 12477: Mănuși de protecție pentru sudori

EN 12477 | Mănuși de protecție pentru sudori (versiunea consolidată)

Standardul european EN 12477 specifică cerințele pentru metodele de testare pentru mănușile de protecție pentru sudarea manuală, debitarea și procesele conexe. Mănușile de protecție pentru sudori cu standardul EN 12477, sunt conforme cu standardul EN 420, dar sunt semnificativ mai lungi și protejează mâinile și încheieturile în timpul sudării și lucrărilor conexe. De asemenea, protejează împotriva stropilor mici de metal topit, expunere scurtă cu expunere limitată la flacără, căldură convectivă și de contact și razele UV din arc.

Materialul pentru mănuși oferă o rezistență electrică minimă de până la 100 V (curent continuu) pentru sudarea cu arc. În plus, protejează împotriva șocurilor mecanice.

Standardul face distincție între mănușile de tip A și cele de tip B.

  • Mănușile de tip A îndeplinesc cerințe mai înalte și sunt recomandate pentru procesele de sudare grele
  • Mănușile de tip B oferă mai multă libertate de mișcare și sunt preferate pentru sudarea TIG.

Mănușile de protecție la sudare trebuie să fie marcate clar ca tip A sau B.

Citește mai departe...

FB Like Box

Abonează-te!

Dacă vrei să primești de la noi informații cu privire la ultimele noutăți legate de sudare sau oferte speciale pentru produsele noastre, abonează-te la lista noastră de e-mail!

emailAbonează-te!

Info

Informaţi-vă! (PENTRU PROFESIONIŞTI)

Doriţi să cumpăraţi un echipament pentru sudarea MMA/SMEI?
Întrebaţi-l pe comerciant despre durata activă (DA X%) la care este calculată funcţionarea la curentul de sudare cu care doriţi să lucraţi (Is) şi temperatura  de funcţionare la care a fost calculat acest parametru. Dacă temperatura nu este explicit precizată ca find 40ºC, atunci calculul s-a făcut la 20ºC.

De ce este important să ştiţi durata activă de funcţionare?
Durata activă optimă calculată statistic pentru sudarea MMA/SMEI este de min 35%! Un echipament cu o durată activă prea mică,  v-a intra mult prea repede în protecţie termică şi productivitatea totală v-a fi mult redusă. Calculaţi curentul de sudare funcţie de diametrul electrodului pentru sudarea SMEI/MMA după formula Is = 50 x (de -1) unde Is este curentul de sudare iar de este diametrul electrodului învelit cu care doriţi să sudaţi.
Temperatura de funcţionare este importantă şi ea deoarece un echipament care lucrează la banc, într-un spaţiu acoperit şi ventilat poate funcţiona foarte bine dacă este proiectat pentru lucrul al 20ºC. Însă, dacă locul de muncă este afară în soare, vara, ar fi bine să vă orientaţi spre un echipament care este calculat să funcţioneze la o temperatură de 40ºC.
Diferenţa de preţ dintre cele două opţiuni se regăseşte în productivitate: dacă echipamentul a cărui funcţionare a fost calculată la 20ºC se va opri des (durata activă reală scăzând odată cu creşterea temperaturii), cel proiectat să funcţioneze la 40ºC nu va avea nici o problemă.

 

X

Click dreapta dezactivat

Deoarece ne-am confruntat cu foarte multe cazuri de încălcare a drepturilor de autor pentru conținutul www.sudura.com, click dreapta este dezactivat! Dacă doriți fișele tehnice, puteți tipări fișa din butonul PRINT sau ne puteți contacta folosind datele furnizate în meniul Contact! Mulțumim pentru înțelegere!