Experiență în domeniu

2022 25ani logo 300x300px

Ultimele noutăți

Standardul EN 12477: Mănuși de protecție pentru sudori

EN 12477 | Mănuși de protecție pentru sudori (versiunea consolidată)

Standardul european EN 12477 specifică cerințele pentru metodele de testare pentru mănușile de protecție pentru sudarea manuală, debitarea și procesele conexe. Mănușile de protecție pentru sudori cu standardul EN 12477, sunt conforme cu standardul EN 420, dar sunt semnificativ mai lungi și protejează mâinile și încheieturile în timpul sudării și lucrărilor conexe. De asemenea, protejează împotriva stropilor mici de metal topit, expunere scurtă cu expunere limitată la flacără, căldură convectivă și de contact și razele UV din arc.

Materialul pentru mănuși oferă o rezistență electrică minimă de până la 100 V (curent continuu) pentru sudarea cu arc. În plus, protejează împotriva șocurilor mecanice.

Standardul face distincție între mănușile de tip A și cele de tip B.

  • Mănușile de tip A îndeplinesc cerințe mai înalte și sunt recomandate pentru procesele de sudare grele
  • Mănușile de tip B oferă mai multă libertate de mișcare și sunt preferate pentru sudarea TIG.

Mănușile de protecție la sudare trebuie să fie marcate clar ca tip A sau B.

Citește mai departe...

FB Like Box

Abonează-te!

Dacă vrei să primești de la noi informații cu privire la ultimele noutăți legate de sudare sau oferte speciale pentru produsele noastre, abonează-te la lista noastră de e-mail!

emailAbonează-te!

Sudarea şi debitarea oxi-gaz

1. Scurtă descriere1_200px-Cutted_metal

La sudarea oxi-gaz este folosită o lance de sudare pentru realizarea îmbinării. Cusătura metalică rezultă când cele două materiale de sudat sunt încălzite până la o temperatură ce implică topirea marginilor acestora pentru a forma baia de metal topit; adesea în baia de metal formată se mai aduce şi un material de adaos, necesitatea acestuia depinzând de metalele care se sudează.

La debitarea oxi-gaz este folosită o lance de debitare pentru a încălzi metalul până la o temperatură dorită; o emisie de oxigen este antrenată în zona de debitat ajutând şi la îndepărtarea metalului topit din zona debitată.

Citește mai mult: Sudarea și debitarea oxigaz

Debitarea cu jet de plasmă

1. Scurtă descriere180px-Robotworx-plasma-cutting-robot

 

Debitarea cu jet de plasmă este un procedeu folosit pentru debitarea oţelurilor sau a altor metale (uneori şi a altor materiale) cu ajutorul unui pistolet de debitat cu jet de plasmă. La acest procedeu, gazul inert (uneori aerul comprimat) este adus în zona de debitat cu presiune mare prin duză; în acelaşi timp se formează şi arcul electric care transformă o parte din gaz în plasmă, aceasta fiind suficient de puternica pentru a debita metalul şi de a îndepărta prin presiunea exercitată metalul topit din zona de tăiere.

Citește mai mult: Debitarea cu jet de plasmă

Sudarea cu electrod nefuzibil în mediu de gaz inert  (WIG/TIG)

 

 

1. Scurtă descriere

 

Sudarea cu electrod nefuzibil în mediu de gaz inert, este un procedeu de sudare cu arc electric care foloseşte un electrod nefuzibil din wolfram(tungsten) pentru formarea îmbinării sudate. Zona îmbinării sudate este protejată de un gaz inert (de obicei argonul); în unele cazuri se foloseşte şi material de adaos.

Procedeul WIG/TIG este adesea folosit pentru sudarea oţelurilor inoxidabile şi a materialelor uşoare precum aluminiu, magneziu şi aliaje ale cuprului; procedeul este mai complex şi dificil de manevrat, şi mai lent comparativ cu alte procedee de sudare; însă îmbinarea sudată rezultată este mai rezistentă şi de o mai bună calitate.

Citește mai mult: Sudarea WIG/TIG

Sudarea în mediu de gaz protector cu electrod fuzibil (MIG/MAG)

1. Scurtă descriere1_225px-SMAW.welding

 

Sudarea în mediu de gaz protector se împarte în două mari categorii, sudarea în mediu de gaz inert şi sudarea în mediu de gaz activ, care pot fi la rândul lor procedee semiautomate sau automate, iar prin intermediul unui pistolet sunt aduse la locul de sudare gazul de protecţie şi electrodul fuzibil sub formă de sârmă. O sursă de curent continuu, cu tensiune constantă este uzual utilizată la procedeul de sudare MIG/MAG, insă poate fi folosit şi curentul alternativ. La acest procedeu sunt patru metode principale de transfer a metalului, transferul globular, prin scurt circuit, spray-arc şi short-arc, fiecare dintre aceste moduri de transfer conferind anumite proprietăţi particulare şi avantaje.

Citește mai mult: Sudarea MIG/MAG

Sudarea manuală cu electrod învelit  -  Manual Metal Arc (SMEI - MMA)

 

1. Scurtă descriere2_250px_smaw_welding

Sudarea manuală cu electrod învelit (SMEI) este un procedeu de sudare manuală care foloseşte un electrod învelit cu un strat de flux. Curentul electric, sub forma alternativ sau continuu de la o sursă de curent electric, este folosit pentru formarea unui arc electric între electrod şi piesele de sudat. În timp ce cordonul de sudură este depus, fluxul care înveleşte electrodul se dezintegrează dând naştere la vapori de gaz şi a stratului de zgură ambele având rol de protecţie, a băii de metal topit şi a cordonului de sudura, împotriva acţiunii atmosferei.

Citește mai mult: Sudarea manuală cu electrod învelit

X

Click dreapta dezactivat

Deoarece ne-am confruntat cu foarte multe cazuri de încălcare a drepturilor de autor pentru conținutul www.sudura.com, click dreapta este dezactivat! Dacă doriți fișele tehnice, puteți tipări fișa din butonul PRINT sau ne puteți contacta folosind datele furnizate în meniul Contact! Mulțumim pentru înțelegere!