Experiență în domeniu
FB Like Box
Abonează-te!
Dacă vrei să primești de la noi informații cu privire la ultimele noutăți legate de sudare sau oferte speciale pentru produsele noastre, abonează-te la lista noastră de e-mail!
Proiect in colaborare cu UPB – CAMIS (Centrul de Cercetare, Consulting și Asistență Tehnică în Inigineria Materialelor și Sudare
Utilizarea recondiționării prin sudare în industria medicală
Ce isi propune proiectul:
- Cresterea competitivitatatii in domeniul distribuției echipamentelor și a consumabilelor pentru sudare precum și în domeniul realizării de produse sudate și al recondiționării prin sudare.
- Identificarea principalelor tipuri de proteze care pot fi supuse procesului de personalizare prin aplicarea operațiilor de recondiționare;
- Identificarea principalelor tipuri de materiale utilizate la realizarea protezelor medicale;
- Depunere cererii de brevet de invenție si obtinerea acestuia.
Ce putem reconditiona/repara prin sudare?
Aliajele uzuale folosite pentru realizarea protezelor și a dispozitivelor medicale sunt: titanul și aliajele de titan, otelurile inoxidabile precum și aliajele de cobalt-crom, de accea vom folosi echipamente si accesorii specifire pentru sudarea acestor materiale
(scaune cu rotile, bastoane, cârje, etc.).
Aspectul inovativ al proiectului:
Atât pe parcursul proiectului cât și după finalizarea acestuia, SUDURA SRL intentionează să introducă în domeniul de activitate al firmei noile tehnologii de recondiționare propuse.
SUDURA SRL dispune de echipamentele necesare realizării operațiilor de sudare (TIG, MIG) precum și de angajați cu pregătire în domeniul proceselor de sudare (2 ingineri sudori) care pot înțelege și implementa cu succes tehnologiile de sudare oferite de către furnizor. Această soluție tehnologică nu este implementată pe piața romanească, astfel că potențialul său de utilizare este ridicat, putând fi adaptată foarte ușor la cerințele clientului datorită flexibilitatii oferite de soluția tehnologică propusă.
Personalul SUDURA SRL este instruit in vederea realizarii acestui proiect. Instruirea a fost atat teoretica cat si practica in cadrul Facultati de Ingineria si Managementul Sistemelor Tehnologice din cadrul Politehnica Bucuresti sub atenta supraveghere a Conf. Dr. Ing. Rontescu Corneliu.